Hyvällä omallatunnolla – projektiTERVEYS LÖYTYY LAUTASELTA

Projektin tavoite: Hyvällä omallatunnolla – projektin tavoitteena on saada lisäaineettomat, tuoreet, mahdollisimman lähellä tuotetut ja mahdollisimman prosessoimattomat raaka-aineet jokaisen suomalaisen päiväkodin, koulun ja oppilaitoksen keittiöön, josta keittiöhenkilökunta voi valmistaa maistuvaa ja terveellistä ruokaa ympäri vuoden. Yhden kouluruoka-annoksen raaka-aineiden hinta on noin puolesta eurosta yhteen euroon. Tämä ei ole paljon, mutta sen sijaan että tuijotettaisiin vain hintaa, tulisi kiinnittää enemmän huomiota tarjottavan ruoan laatuun, tuoreuteen, ravintoainesisältöön, monipuolisuuteen, maistuvuuteen ja esillepanoon.

Käytännönläheinen ravitsemusopetus - yhdessä tekemisen kautta - tulisi saada osaksi opetussuunnitelmaa aina päiväkodista alkaen oppivelvollisuuden loppuun saakka: ruoka-aineiden tunnistaminen, niiden oikeaoppinen käsittely ja säilytys, raaka-aineiden monimuotoinen hyödyntäminen, erilaiset ruoanvalmistustavat, ravintoainesisällöt, kotimaisen lisäaineettoman lähiruoan arvostus sekä ruokaperinnetietoisuus. Opettamalla lapsia pienestä pitäen ravitsemuksen perusasioihin voidaan paitsi ennaltaehkäistä elintasosairauksien jatkuva lisääntyminen maassamme, myös kääntää niiden määrä laskusuuntaiseksi.

Lasten ja nuorten tulevaisuus rakentuu heitä ympäröivän maailman määrittämien toimintamallien kautta ja toiminnan kivijalkana ovat vanhempien ja yhteiskunnan luomat esimerkit. Tämä koskee myös ruokailutottumuksia - minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Terveys löytyy lautaselta ja projektimme päämääränä on tarjota lapsille ja nuorille terveempi tulevaisuus tietoisen syömisen ja käytännönläheisen opastuksen myötä – yhteistyössä lasten, heidän vanhempiensa ja oppilaitosten kanssa.


Projektin toteutus: Näin valtaisan hankkeen toteuttaminen on pitkän aikavälin ponnistus, mutta se on mahdollista yhteistä asiaa ajavien ja asiaa kannattavien yhteistyökumppaneiden avulla. NutriCoach –ketjun Hyvällä omallatunnolla –tuoteperhettä kehittämällä ja laajentamalla, hankimme varoja myös tämän projektin käynnistämiseksi ja toteuttamiseksi.

Tule sinäkin mukaan rakentamaan kanssamme lapsille ja nuorille terveempi tulevaisuus, kotimaista pien- ja lähiruokatuotantoa tukien!

Lisätietoja projektista saat ottamalla yhteyttä leena@nutricoach.fi